Jan Drnek

Spisovatel a Publicista

Plzeňský rodák (*1960) a skvrňanský patriot.

Vyrostl ve skautingu, trampingu a v odboji proti pitomcům.

Vyučil se v plzeňské Škodovce, absolvoval univerzitu dílny i ulice, dodnes trampuje. Je ženatý, má 3 děti a vnuka.

Jakmile se mu podařilo uniknout z dílny, působil mimo jiné jako vychovatel mládeže, jako tiskový mluvčí generálního ředitele Škoda Plzeň, jako redaktor, česač jablek v jižním Tyrolsku, úředník magistrátu, čerpač Vodních zdrojů, zakladatel a ředitel sociální organizace, streetworker či vrátný.


2012 – Krajina nad pokladem

Knihu Krajina nad pokladem– průvodce po historii dolování na Plzeňsku vydalo OS STREET s finanční pomocí nadace Landek Ostrava v roce 2012.
Knihu jsem sepsal jako další skutečnou historii Plzeňska v návaznosti na hornickou minulost jedné z rodových větví. Po asi 2leté práci jsem zmapoval na 870 jam, dolů a štol. Vyprávím historii důlních děl a historii těžařů, lokalizuji zaniklé šachty přesně do map a uvádím i výnosy některých. Kniha je koncipována jako turistický průvodce v několika základních trasách.
Byla vydána ve formátu A5 v polotuhé vazbě v rozsahu 360 stran a během dvou měsíců byl náklad 600 ks zcela rozprodán. Později jsem knihu přepsal a doplnil. Rozšířené 2. vydání poskytuji ve formátu PDF v barvě za 250,- Kč.