Jan Drnek

Spisovatel a Publicista

Plzeňský rodák (*1960) a skvrňanský patriot.

Vyrostl ve skautingu, trampingu a v odboji proti pitomcům.

Vyučil se v plzeňské Škodovce, absolvoval univerzitu dílny i ulice, dodnes trampuje. Je ženatý, má 3 děti a vnuka.

Jakmile se mu podařilo uniknout z dílny, působil mimo jiné jako vychovatel mládeže, jako tiskový mluvčí generálního ředitele Škoda Plzeň, jako redaktor, česač jablek v jižním Tyrolsku, úředník magistrátu, čerpač Vodních zdrojů, zakladatel a ředitel sociální organizace, streetworker či vrátný.


2007 – Žáby v mlíku

Žáby v mlíku vydalo nakladatelství Naše vojsko v roce 2007.
Vojensko – historická mystifikace na téma Mnichov 1938, která mne učinila známým autorem. První část knihy se zabývá skutečnými událostmi vedoucími k podzimu roku 1938. 26. října se mění situace generálským pučem, který přinutí prezidenta Beneše odmít-nout kapitulaci. Druhá polovina knihy je rekonstrukcí boje s německým wehrmachtem.
Vycházel jsem ze studia asi 300 odborných knih. Nepíšu science fiction, rekonstrukce vychází pouze z dobových daností, techniky, taktiky, povah hrdinů, zvyků a způsobů této doby. Experimentuji tak, že změním jedinou událost a sleduji průmět této změny v další historii.
Naše vojsko vydalo knihu ve formátu A5 v pevné vazbě o 641 stranách, ale nakladatelství zcela zanedbalo jazykovou korekturu a znehodnotilo vydání neodstraněním překlepů a rukopisných chyb. Přesto muselo záhy dělat dotisk. Celkově se prodalo již přes 10 000 výtisků.