Jan Drnek

Spisovatel a Publicista

Plzeňský rodák (*1960) a skvrňanský patriot.

Vyrostl ve skautingu, trampingu a v odboji proti pitomcům.

Vyučil se v plzeňské Škodovce, absolvoval univerzitu dílny i ulice, dodnes trampuje. Je ženatý, má 3 děti a vnuka.

Jakmile se mu podařilo uniknout z dílny, působil mimo jiné jako vychovatel mládeže, jako tiskový mluvčí generálního ředitele Škoda Plzeň, jako redaktor, česač jablek v jižním Tyrolsku, úředník magistrátu, čerpač Vodních zdrojů, zakladatel a ředitel sociální organizace, streetworker či vrátný.


2008 – Agentura Hammeln

Detektivku Agentura Hammeln vydalo v roce 2008 Občanské sdružení STREET. Psal jsem ji u příležitosti svého dobrovolného odchodu ze sféry sociálních služeb, kde jsem působil jako ředitel neziskové organizace 12 let. Jde o zasvěcený pohled.
Tedy detektivní příběh z prostředí sociálních služeb a kromě samotného příběhu jde o dobový pohled a důkladnou analýzu stavu a směřování sociálních služeb po vydání nového zákona v roce 2006.
Současně jde o první příběh detektivní série, v níž je hlavní postavou šéf plzeňské mordparty kapitán Twodance ( Zrození vlka, Muž v sedmé rakvi, Zlaté hovno).

Kniha byla vydána ve formátu A5 v měkké vazbě v nákladu 500 ks. Později následoval dotisk 300 ks. Byla k dostání v běžných knihkupectvích a asi 50 ks ještě zbývá v mém skladu. Lze ji tedy získat u mne v tištěné podobě za 200,- Kč nebo v digitální podobě za 150,- Kč.