Jan Drnek

Spisovatel a Publicista

Plzeňský rodák (*1960) a skvrňanský patriot.

Vyrostl ve skautingu, trampingu a v odboji proti pitomcům.

Vyučil se v plzeňské Škodovce, absolvoval univerzitu dílny i ulice, dodnes trampuje. Je ženatý, má 3 děti a vnuka.

Jakmile se mu podařilo uniknout z dílny, působil mimo jiné jako vychovatel mládeže, jako tiskový mluvčí generálního ředitele Škoda Plzeň, jako redaktor, česač jablek v jižním Tyrolsku, úředník magistrátu, čerpač Vodních zdrojů, zakladatel a ředitel sociální organizace, streetworker či vrátný.


2007 – Druhý dech habsburské monarchie

Obliba vojensko – historických mystifikací mne přivedla k sepsání knihy Druhý dech habsburské monarchie.
Vydalo ji nakl. Akcent Třebíč.
Děj začíná v listopadu 1916 úmrtím císaře Františka Josefa I. uprostřed války. Nový císař Karel I. se začátkem roku 1917 nechává v Praze korunovat českým králem. Jinak dělá to, co opravdu dělal, jen poněkud důrazněji. Korunovací v Praze ztrácí vítr z plachet zahraniční
odboj. Masaryk s Benešem jsou nuceni změnit taktiku a přenést důraz na roli čs. legií zejména v Rusku. Nůžky mezi skutečností a alternativou se rozevírají a dávají mi možnost ukázat děje konce světové války v poněkud jiném úhlu pohledu. Výsledkem je zamyšlení nad oprávněností národních mýtů a o to mi šlo především. Mé mystifikace zdaleka nejsou jen zábava.
Kniha byla vydána ve formátu A5 s přebalem v rozsahu 556 stran také s doplňky a mapami. Je k dostání u knihkupců či u knihkupců či u nakladatele, já ji v digitální podobě nenabízím.