Jan Drnek

Spisovatel a Publicista

Plzeňský rodák (*1960) a skvrňanský patriot.

Vyrostl ve skautingu, trampingu a v odboji proti pitomcům.

Vyučil se v plzeňské Škodovce, absolvoval univerzitu dílny i ulice, dodnes trampuje. Je ženatý, má 3 děti a vnuka.

Jakmile se mu podařilo uniknout z dílny, působil mimo jiné jako vychovatel mládeže, jako tiskový mluvčí generálního ředitele Škoda Plzeň, jako redaktor, česač jablek v jižním Tyrolsku, úředník magistrátu, čerpač Vodních zdrojů, zakladatel a ředitel sociální organizace, streetworker či vrátný.


2015 – U císařské cesty

Sepsáno na objednávku MO Plzeň 2 Slovany, archivy a materiály Oto Brachtel.
V roce 2015 vydalo OS STREET. 630 stran formátu A4, částečně v barvě, křídový papír. 1. vydání 1 000 ks. Tiskla tiskárna Dragon s. r. o.
Výrobu i vydání knihy financoval ÚMO Plzeň 2.
Slavnostní uvedení knihy na trh se konalo v zasedací síni slovanské radnice 26. listopadu 2015. Zúčastnili se ho tři starostové obvodu a poměrně dost významných hostů. Například Míra Hus, kapacita plzeňského muzea. Z Prahy přijel rodák Vlasta Toman, bývalý šéfredaktor časopisu ABC a tvůrce kreslených seriálů jako Strážci nebo Příhody Malého boha.
V prodeji byla kniha v několika prestižních knihkupectvích, ale převážně na radnici MO Plzeň 2. Již byl zadán dotisk.
Kniha obsahuje podrobnou historii všech částí dnešního obvodu. Historických vsí Lobzy (část), Koterov, Božkov, Černice, Doudlevce (část) a Hradiště. Poté postupný růst zástavby Petrohradu, Podhájí, Slovan, Bručné, Čechurova, Světovaru apod.
Knihu lze koupit přímo na radnici MO Plzeň 2 na Slovanech.